Termeni si conditii

Bine te-am gasit! Iti multumim ca ne citesti.  Am actualizat Termenii si Conditiile  site-ului.
Te rugam sa parcurgi prevederile legate de modul incare functioneaza site-ul si felul in care avem grija ca toate datele sa fie in siguranta, si sa bifezi acceptarea lor.

Preventie - stopcolesterol
Preventie 2017-10-05T14:09:31+00:00

Preventia colesterolului

Nivelul marit al colesterolului creste riscul pacientului de a dezvolta boli cardiovasculare.

TESTEAZA-TE GRATUIT

Ce este colesterolul din alimente?

Colesterolul este o substanta care se gaseste in mod natural in organism, ficatul fiind cel care o produce, dar si o substanta pe care o putem lua din alimentele consumate. Printre alimentele care au nivel crescut de colesterol se afla: mezelurile, carnea, alimentele procesate, ouale, produsele de patiserie de cofetarie, prajelile si produsele lactate bogate in grasimi.

Ce inseamna si care sunt grasimle nesanatoase?

Organismul are nevoie de grasimi pentru a produce energie si a functiona corect. Exista grasimi sanatoase, recomandate de nutritionisti, si grasimi nesanatoase, pe care e indicat sa le evitam. Grasimile saturate si grasimile trans sunt cele care ridica nivelul de colesterol si cresc riscul de boli cardiovasculare. In general, alimentele care contin acest tip de grasimi sunt cele care sunt solide la temperatura camerei, dar se topesc la caldura, cum ar fi:

  • Unt
  • Margarina
  • Grasime de origine animala

Ce efecte ale colesterolul crescut asupra organismului?

Colesterolul crescut poate avea, pe termen mediu si lung, efecte dramatice asupra organismului.

Iata la ce te predispune colesterolul marit:

Ateroscleroza – un efect secundar al colesterolului marit consta in ingrosarea peretilor arterelor, adica aparitia afectiunii ce poarta denumirea de ateroscleroza. Ingrosarea progresiva arterelor predispune la blocarea unui vas de sange sau ruperea acestuia.

Insuficienta cardiaca – ingrosarea arterelor determina muschiul inimii sa se forteze pentru a reusi sa pompeze sangele. Fiind fortata, inima poate ceda si se poate produce insuficienta cardiaca.

Accident vascular cerebral – accidentul vascular cerebral poate de asemenea sa fie declansat de colesterolul marit. Daca un vas de sange se blocheaza ori se rupe, creierul nu este vascularizat si oxigenat si are loc in accident vascular cerebral.

Dureri abdominale – depunerile de grasime de pe artere pot bloca si vascularizarea stomacului, aparand astfel dureri abdominale puternice precum si alte probleme.

Nivelul crescut de colesterol din sange poate fi prevenit cu usurinta, prin adoptarea unui stil de viata sanatos care preintampina aparitia si a altor afectiuni. Adoptarea unei diete sanatoase; renuntarea la obiceiurile dăunătoare, precum fumatul, excesul de alcool si stresul; folosirea unor remedii naturiste care pot ajuta la reglarea nivelurilor de colesterol, precum si mentinerea greutatii sub control si adoptarea unui stil de viata activ – te vor feri de colesterolul marit si pericolele la care acesta te predispune.